Tips van meervoudig kampioenen Theun en Rogier

Stef Stuntpiloot is een cult-spel onder studenten. In 2009 is het zelfs even uit de verkoop gehaald omdat het geassocieerd zou worden met drank.  Tegenwoordig is het gelukkig weer volop te verkrijgen. Het is misschien wel het simpelste spel dat ooit op deze site besproken zal worden, maar daarom niet minder leuk. Het is zelfs zo populair dat er jaarlijks officieuze kampioenschappen worden georganiseerd en de studentenkranten er pagina’s vol mee weten te schrijven. De Nederlands kampioenen van 2011 doen in 2016 opnieuw mee voor het Nederlands kampioenschap en wonnen direct de Utrechtse titel. Wat wij willen weten; wat is het geheim om te winnen met Stef Stuntpiloot?

Voor wie Stef Stuntpiloot niet kent, een kleine inleiding: Alles draait om Stef in zijn vliegtuigje, Stef heeft nogal moeite om in de lucht blijven en als speler help jij hem op te stijgen. Als Stef neerkomt bestaat het gevaar dat hij landt op een van jouw muntjes. En dat is de truc, jij probeert Stef net lang genoeg te laten vliegen om hem te laten landen op andermans muntjes.

Een kwestie van ‘Flow’

Rogier en Theun Stef Stuntpiloot kampioenen

Goed ‘Steffen’ is volgens onze kampioenen een kwestie van flow. ‘Waar veel mensen de fout in gaan is dat ze veel te geconcentreerd bezig zijn. Je moet je juist overgeven aan de beweging van Stef. Het moet als het ware vanzelf gaan. Wat veel mensen daarnaast vergeten is dat Stef Stuntpiloot een teamspel is. In plaats van altijd te focussen op je directe tegenstander, kun je er ook voor kiezen om Stef een ogenschijnlijk slechte zet mee te geven waardoor hij goed landt voor je teamgenoot.’ De heren sluiten af met een open deur, die volgens hun echter aan de basis staat van hun succes: ‘Je moet er plezier in hebben en het gewoon vaak doen!’

NL Kampioenschap Stef Stuntpiloot 2011