Nooit meer verliezen met monopoly

Wist je dat de finale Monopoly voor het wereldkampioenschap onlangs ongeveer 40 minuten duurde? Dat is aanzienlijk minder dan de talloze uren die een spelletje bij ons thuis duurt voor iemand het bord omgooit. Gelukkig voor mij en voor jou hebben we vijf tips voor Monopoly waardoor lange potjes definitief tot het verleden behoren!

1. Kopen kopen kopen

Je wint Monopoly met straten, niet met geld. Het maakt alleen uit hoeveel geld je hebt als het spel stopt. Koop ook vooral de kleinere straten die op het eerste gezicht niet zoveel lijken op te brengen. Dit verstevigt je ruilpositie en hierdoor kun je je tegenstanders uitsluiten van het krijgen van volledige straten.

2. En koop vooral Utrecht!

Niet alle straten liggen even gunstig gelegen. Rotterdam ligt bijvoorbeeld net na het vakje ‘naar de gevangenis’, waardoor de kans groter is dat je niet op Rotterdam landt en terug moet. Bij Utrecht is dit precies andersom, als je naar de gevangenis moet dan is de kans vervolgens het grootst dat je op de Biltstraat of de Neude komt. Handig om deze in handen te hebben dus!

3. Ruil alleen straten

Leuk, dat station en het gas-water-lichtbedrijf, maar in het eindspel leveren deze veel te weinig op. Als je ruilt, ruil dan alleen straten! Ook belangrijk met ruilen is dat je niet te snel gaat ruilen, wacht tot (bijna) alle straten verkocht zijn, anders kom je voor vervelende verrassingen te staan. Zie je dat mensen in geldnood zijn, probeer dan wel wat straten los te peuteren voor geld. Zonder straten zullen ze uiteindelijk nooit winnen.

4. In de gevangenis is het goed toeven

Monopoly is het enige spel waar je liever in de gevangenis zit dan in een hotel. Maak slim gebruik van deze overnachting die maar €5.000 hoeft te kosten. Is het risico dat je geld misloopt kleiner dan het risico dat je geld bespaart, dan kun je gerust even brommen. Doe dit echter niet aan het begin van het spel als je op jacht moet naar straten!

monopoly-meme

5. Blijf koel en jaag anderen op de kast

Winnen met Monopoly is slim gebruik maken van kansberekening en je niet op te winden als je een paar keer slecht gooit. Door ‘vervelend’ te doen met ruilen of straten weg te kapen kun je ervoor zorgen dat je tegenspelers alles of niets gaan spelen of helemaal rood aanlopen. Uiteindelijk kan geen wiskundige formule op tegen de kracht van irritatie:P

Dit waren onze tips om te winnen met Monopoly, hebben we er één gemist? Let us know in de reacties!