(En waar je zelf óók plezier aan beleeft)

Spelmakers zetten op bijna iedere doos klakkeloos ‘geschikt voor 8-99 jaar’. In de praktijk blijkt de ene 8-99 jaar veel lastiger en minder aantrekkelijk voor kinderen dan de andere 8-99 jaar. Wij hebben drie spellen voor kinderen op rij gezet die ook écht leuk zijn om te spelen als je 8 jaar bent, en alle leeftijden daarboven!

Onderstaande spellen zijn allemaal simpel te leren, hebben een hoog tempo, zijn makkelijk voor onderweg en bestand tegen een stootje. Ze doen niet teveel beroep op de spanningsboog van kinderen (15-30 minuten), hebben een vrolijke vormgeving en zijn allemaal goedkoop in aanschaf. Een gekke toevalligheid; alle spellen gaan over kleine diertjes.. Welke zou jij kiezen?

Kakkerlakkenpoker

kakkerlakkenpoker thumbnailAls kinderen iets lastig vinden, dan is het bluffen zonder deze met ondeugende pret ogen weg te geven. En dat is nu precies waar Kakkerlakkenpoker over gaat. Je legt een kaart uit je hand omgedraaid naar een medespeler en doet vervolgens een uitspraak over de kaart, bijvoorbeeld: ‘dit is een vleermuis’. De andere speler mag dan beslissen of hij je gelooft… of niet. Je wil zo snel mogelijk van je ongedierte af, want hoe meer kleine kruipers je verzameld omdat je je medespelers niet goed inschat, hoe eerder je af bent!

Regenwormen

thumbnail doos regenwormenEen andere uitdaging voor kinderen is kansberekening. Ras optimisten als ze zijn (gelukkig maar), zijn ze snel geneigd te geloven dat ze in één worp precies gaan gooien wat ze nodig hebben. Bij Regenwormen moet je dobbelen om op een bepaald getal uit te komen. Je mag zo vaak dobbelen als je wil, maar moet na elke worp enkele dobbelstenen wegleggen. Je moet dus goed kunnen rekenen en inschatten of het beter is om te stoppen of door te gaan; dobbel je teveel, dan raak je punten kwijt. Regenwormen lijkt op Yahtzee, maar is interactiever omdat je ook elkaars punten kan pakken!  Lees ook eens onze review als je nog twijfelt.

Gubs

gubs thumbnailSpellen voor kinderen mogen best wat geluk bevatten. Dit houdt het spannend en onvoorspelbaar. Gubs heeft een hoog geluksfactor en dat maakt ieder potje een ritje in een achtbaan. Dit kaartspelletje waarbij je probeert andermans ‘gubs’ te spelen heeft een hoog mens erger je niet gehalte en iedereen kan altijd winnen. Grote kans dat na 1x spelen het oordeel van de één is dat het een geweldig spel is, terwijl de ander zit te mokken in de hoek. Speel je het nog een keer, dan kunnen de rollen zomaar zijn omgedraaid! Als je meer te weten wil komen over Gubs, lees dan onze review.