Binnenkort spelletjesavond? Deze spellen kun je altijd op tafel zetten!

Als je een spelletjesavond organiseert en gegarandeerd een avond wil hebben waar iedereen het naar zijn zin heeft, dan hebben wij een lijst spelletjes die niet kunnen missen. Deze top 5 spellen zijn stuk voor stuk prijswinnaars en populaire spellen die je met iedereen kan spelen:

Codenames

exemplaar codenamesTop secret party game. Codenames was de hit van 2015 en is terecht immens populair als partyspel. Je speelt in teams wat zorgt voor een gezonde competitiviteit en de rondes zijn kort (15 minuten). De teams moeten contact leggen met hun geheim agent, ze kennen deze secret agent alleen bij hun (je raadt het al) codenaam. Codenames is spannend en slim; de juiste ingrediënten voor een partyspel!

Carcassonne

Carcassonne artikelCarcassonne is na Kolonisten van Catan het meest succesvolle spel van het beroemde 999 games. Ieder spelletje is anders doordat je gaandeweg het bord bouwt en er is een subtiele balans tussen geluk en vaardigheid die dit spel tot zo’n succes maakt. Carcassonne is ook een van de weinige spellen die leuk is om te spelen met twee spelers en er zijn talloze uitbreidingen.

Ticket to Ride

ticket to ride artikelElkaar in de weg zitten, maar altijd ruimte om toch je eigen plan uit te voeren. Dat is wellicht het geheim van het succes van Ticket to Ride .Het spel is wat aan de prijzige kant, dat is wellicht het enige niet toegankelijke aan dit verder laagdrempelige bordspel. Ticket to Ride is zo’n titel die je gewoon in je spellenkast moet hebben, gewoon omdat het eigenlijk niet mag ontbreken.

T.I.M.E Stories

T.I.M.E thumbnailT.I.M.E Stories is de meest ‘bijzondere’ titel van onze top 5 spellen. Het is een coöperatief spel waarbij je samen met je medespelers als agenten van T.I.M.E een complexe zaak moet oplossen. De scenario’s zijn erg goed uitgewerkt en lastig op te lossen; Time Stories is een escape room als bordspel! Dit spel is vooral leuk wanneer je vaak met verschillende mensen speelt, want als je als groep de scenario’s hebt opgelost, dan heb je het spel eigenlijk uitgespeeld. Wel een nadeel, want het spel is best prijzig.

Small World

Smallworld ThumbnailRisk is de klassieker waarbij je een hele grote wereld probeert te veroveren. Legers, veldslagen en expansie; er zijn mensen die hier van houden. Ik ook! In Small World is dit niet anders, alleen zoals de naam verraadt gaat het om een kleine wereld, waardoor je veel sneller met elkaar op de vuist gaat.  In dit spel doe je meer dan alleen dobbelen. De volkeren hebben allemaal een eigen kracht en het landschap geeft je verschillende voordelen in het gevecht. Ben je een Risk fanaat, dan zal Small World je zeker bekoren!