Wanneer zijn spellen geschikte reisspellen?

Reisspellen. Ze moeten klein en licht zijn, ze moeten op het kleine tafeltje in de trein of het vliegtuig te spelen zijn, ook met twee mensen. Ze moeten makkelijk uit te leggen zijn aan mensen die je niet goed verstaat en bovenal moeten ze ook na tien keer spelen leuk blijven. Je hebt immers vaak maar 1 of 2 spellen bij je, soms voor een periode van enkele weken. Dit zijn volgens de top 5 reisspellen voor deze zomer:

Weerwolven van Wakkerdam:

thumbnail doos weerwolvenHet spel Weerwolven is boven alles een sociaal spelletje. Ben jij op vakantie met een groep mensen die je niet kent, of zit je bijvoorbeeld in een hostel, dan is Weerwolven het ideale spel om het ijs te breken. Voor Weerwolven hoef je ook geen Nederlands te kunnen aangezien de kaarten helemaal uit plaatjes bestaan, wel zo handig! Daarnaast is het spel Weerwolven ongeveer zo groot als je smartphone, dus daar moet ruimte voor te vinden zijn in je tas of koffer:)

Coloretto:

thumbnail doos coloretto

Ook Coloretto is een kaartspel dat je overal mee naartoe kunt nemen zonder al teveel beroep te doen op het gewicht van je bagage. Hoewel ook Coloretto met de kleurrijke kaarten taal-neutraal is en dus geschikt om te spelen met nieuwe vrienden, is het vooral een spelletje om de reistijd mee te doden. In tegenstelling tot veel andere spellen is de 2 spelervariant van Coloretto namelijk erg leuk! Je speelt het spel met enige creativiteit op de uitklaptafeltjes in het vliegtuig en als je drie spellen hebt gespeeld ben je zo anderhalf uur verder. Ook de volgende titels zijn goede reisspellen voor twee:

Love Letter

thumbnail inhoud love letterShakespeare zou trots zijn op dit romantisch vormgegeven spel, met een nog romantischer thema. Een prinses heeft zichzelf opgesloten in de hoogste toren en jij gaat haar een liefdesbrief brengen. Om dit te doen heb je hulp nodig van de verschillende personages die het spel biedt. Bijvoorbeeld de baron, de wachter, de prins, de gravin of het dienstmeisje. Het spel excelleert in simpelheid en gaat er met je fantasie mee vandoor. De teksten op de kaarten zijn Engels, dus het is ook te spelen met mensen die je ontmoet in het buitenland!

Regenwormen

thumbnail doos regenwormenRegenwormen is enige dobbelspel in het lijstje en is het best te omschrijven als Yahtzee met een twist. De speciale reis-editie van Regenwormen uit 2009 was een grote hit, maar ook de reguliere variant is makkelijk mee te brengen onderweg. Je mag om de beurt dobbelen, daar komt vervolgens een totaalscore uit waarmee je regenwormen kunt verdienen. Gooi je mis, dan kun je wormen verliezen. Het klinkt heel simpel, maar het leuke en verraderlijk lastige spelelement zit in de keuzes van het wegleggen of opnieuw gooien van de dobbelstenen. Een spel met een hoog ‘AAAAAAAAAAHHH’ en ‘YES!’ en ‘NEEEEE’ gehalte!

Hanabi

thumbnail voorkant HanabiSamen de meest spectaculaire vuurwerkshow maken. Dat is het unieke idee achter Hanabi, japans voor vuurwerk. Veel corporatieve spellen zijn er niet en daarom vinden we Hanabi leuk! Bij dit compacte kaartspelletje heb jij je kaarten achterstevoren in je hand; jij ziet dus de kaarten van je medespeler en vice versa, maar je ziet je eigen kaarten niet. Je mag elkaar hints geven over welke vuurpijl er gespeeld moet worden, maar de hints moeten zich beperken tot de kleur of de zwaarte van de knal. Voel je elkaar goed aan, dan ontstaat er een kleurrijk schouwspel op tafel!