Top 5 partyspellen

Spellen en feesten gaan (soms) fantastisch samen. Geen betere manier om een avond op gang te brengen dan een spelletje Party & Co! Maar iedere dag patat gaat ook vervelen, daarom hebben wij 5 alternatieven voor Party & Co voor je op rij gezet:

30 Seconds:

doos 30 secondsStel je speelt Triviant, maar dan in de zesde versnelling. Dat is 30 Seconds! Je speelt in teams en tegen de zandloper. Je krijgt dertig seconden om vijf woorden te raden die je teamgenoot zo nauwkeurig mogelijk probeert te omschrijven, zonder het woord zelf te noemen. Doordat je in teams speelt en elke beurt snel voorbij is, kun je 30 Seconds makkelijk met 10 man spelen. 30 Seconds is niet voor niets het populairste spel van Nederland!

Stef Stuntpiloot:

exemplaar doos stef stuntpilootStef Stuntpiloot is de onbetwistbare koning van de studentenvereniging. Er worden heuse nationale kampioenschappen gehouden en wij hebben zelfs de eer gehad 2 nationaal kampioenen te mogen interviewen (met tips om te winnen!). Stef Stuntpiloot is meer een drankspel dan een partyspel, maar toch mag het niet in dit lijstje ontbreken. Ieder huisfeestje is gebaat bij een tafel met Stef Stuntpiloot; wedden dat dit de drukste tafel is van het huis?

Perudo:

perudo doosHerinner je je de scene van Liar’s Dice nog uit Pirates of the Caribbean? Hopelijk heb je zelf een iets vrolijker gezelschap en staat er minder op het spel dan een eeuwigheid op een schip, maar het idee in Perudo is hetzelfde: je gooit allemaal dobbelstenen en doet dan een bewering over wat er is gegooid. De ander kan je geloven of zelf een nieuwe bewering maken die jouw bewering overtreft. Zo wordt het steeds moeilijker de ander te geloven en neemt de spanning toe! Met 22 euro is het wel wat prijzig voor wat je ervoor krijgt.

Jungle Speed:

jungle speedDit spel is persoonlijk wat confronterend.. ik ben altijd de langzaamste. Jungle Speed gaat over snel denken en nog sneller reageren. Iedereen begint met een stapel kaarten en probeert deze weg te spelen door snel te reageren wanneer twee kaarten opduiken die in kleur of vorm overeen komen. Dat lijkt makkelijk, maar heb jij binnen 0,1 seconde door dat de vormen op het plaatje niet hetzelfde zijn?

Weerwolven van Wakkerdam:

thumbnail doos weerwolvenHet lijstje wordt stiekem langzaam gevuld met klassiekers en dan mag Weerwolven niet ontbreken. Dit verhalende spel is ideaal voor een huisweekend met familie, het liefst in een oud dorpje ergens in Frankrijk. Sfeer is alles bij dit spel en daarom is Weerwolven ook erg leuk om te spelen met (wat oudere) kinderen. Let wel op dat ze ’s nachts niet stiekem gluren! Ook onder studenten is Weerwolven een tijdloze klassieker en menig studentenhuis vult graag een avond met dit spannende denkspel. Weerwolven mag volgens ons zelfs een toneelstuk genoemd worden.