1. Bouw je leger achter je grenslanden

Stel, je hebt het continent Zuid-Amerika in handen. Een andere speler heeft Afrika. Dan is het toch logisch om je verdediging op Brazilië, het grensland, te zetten? Nee, dit werkt juist averechts! Wat er dan ontstaat is een wapenwedloop tussen jou en de andere speler. Dit betekent dat je veel legers kwijt bent op een plek waar je er niets mee kan veroveren. Het is veel slimmer om je verdedigende leger op Peru te zetten en maar een paar pionnen op Brazilië te laten. Vanuit Peru kun je zowel Brazilië als Venezuela verdedigen met 1 leger. Bovendien voelen je buren zich niet genoodzaakt om de verdediging aan hun grens te blijven versterken.

2. Verlies jezelf niet in nutteloze uitputtingsslagen

Bijna elk spel heb je wel die 2 spelers die allebei in Australië zijn begonnen. En allebei denken ze: Snel en makkelijk veroveren en verdedigen. Vervolgens zijn ze het halve spel bezig om steeds kleinere legers op elkaar stuk te lopen. Als je geen absolute meerderheid in Australië hebt bij het begin van het spel, stop er dan geen moeite in. Dit geldt natuurlijk ook voor andere gebieden. En soms is het zelfs gunstig om andere spelers iets te gunnen, dat geeft je weer goodwill. Het gebeurt toch zelden dat iemand vanuit Australië wint.

3. Val niet op

De 2 voorgaande tips helpen ook om niet op te vallen. Je wil niet door je tafel gezien worden als de grootste en gevaarlijkste macht. Anders gaan ze tegen je samenwerken. Zorg dus niet dat je meteen alle continenten met grote legers binnenvalt. Sla toe op de plekken waar het nodig is en zorg dat je altijd naar je missie toe werkt.
Een echt sneaky tip om niet op te vallen is om een camouflagekleur te kiezen, groen of zwart dus. Je legers vallen dan minder op, zelfs al heb je het halve bord.

4. Afrika is het beste continent (dus niet Zuid-Amerika of Australië)

De meeste mensen denken dat Zuid-Amerika of Australië de beste continenten zijn om je rijk mee te beginnen. Hier wordt vaak dan ook hard om gevochten. Het beste continent is echter Afrika. Je krijgt een extra leger meer per beurt, het is nog steeds goed te verdedigen en je hebt uitbreidingsmogelijkheden naar twee andere lucratieve continenten.
Zorg dat je zeker niet in het begin voor Noord-Amerika gaat, dat is veruit het moeilijkste continent. Stel dat je in je beginpositie veel landen in Zuid-Amerika of Australië hebt, dan moet je natuurlijk alsnog voor die continenten gaan.

5. Verdedig altijd met het juiste aantal dobbelstenen

Als verdediger heb je het grote voordeel dat je mag kiezen met hoeveel stenen je gooit. Twee 6’en van de aanvaller is natuurlijk 1 steen, drie 1’en zijn natuurlijk 2 stenen. Maar wat gooi je tegen 2 vieren? Hieronder staat of je met 1 of 2 dobbelstenen moet gooien. Let wel, er zijn natuurlijk situaties waar het risico van 2 stenen het waard is.

6 en 3: 2 stenen
5 en 3: 2 stenen
5 en 5: 1 steen
5 en 4: 1 steen
4 en 4: 1 steen

Hopelijk kun je je kansen vergroten met deze tips! Blijf natuurlijk altijd op de gewoontes van je tegenstanders letten, zodat je die eventueel kan uitbuiten. Veel plezier met vernietigen!