Heerlijk avondje is gekomen!

maar Sinterklaas is nog op zoek naar een goed cadeau voor pakjesavond. Wij hebben drie spellen voor je uitgezocht waarmee je iedere spelliefhebber zult verblijden. Eerst een kleine toelichting op onze keuzes:

De spellen zijn allemaal coöperatief, je speelt dus met elkaar tegen het bord. Voor mensen die hier niet bekend mee zijn biedt dit een hele nieuwe dimensie aan bordspellen; het blijkt leuk om een keer in hetzelfde team te zitten, in plaats van elkaar alleen maar af te troeven. Daarnaast zijn de spellen uitgezocht op prijs. Hanabi is met tien euro het goedkoopste spel, gevolgd door Het Verboden Eiland voor twee tientjes en Pandemic voor grofweg dertig euro. Zo is er voor ieder budget een spel. Tot slot zijn alle drie de spellen echte prijswinnaars, toegankelijk en leuk voor jong en oud!

Spelletjesavonden in de wintermaanden

Pakjesavond is de meest romantische van alle donkere winteravonden en het begin van een periode waar spelletjesavonden hoogtij vieren (Yeah!). Ouderwets gezelligheid en warmte zoeken bij elkaar, maar dan wél met nieuwe spellen:

Hanabi

thumbnail voorkant HanabiHanabi is een kaartspel waarbij je met elkaar een vuurwerkshow probeert te maken. Hoe beter je samenwerkt, hoe mooier de show. Ieder heeft een stel kaarten in de hand, maar kan deze zelf niet zien. Om de beurt steek je een vuurpijl uit je hand af op basis van hints van de anderen, als je elkaar goed aanvoelt en begrijpt ontstaat er een kleurrijk vuurwerkspektakel. Zo niet, dan strandt de show in een paar pijlen. Een slim spel dus met een ingebouwde geheugentraining, vooral kinderen zullen hier baat bij hebben. Hanabi is (ook gezien de prijs) een klein spel. Je zult er geen avond mee vullen, maar het is des te leuker als begin van een spelletjesavond. Lees ook meer in onze review!

Het Verboden Eiland

rsz_1het_verboden_eilandHet Verboden Eiland gaat over (de naam zegt het al) een verloren eiland dat herontdekt wordt door avonturiers (de spelers), maar tijdens hun bezoek weer verloren gaat. Het eiland herbergt schatten en het is aan de spelers om deze te vinden voordat het stijgende water het eiland verzwelgt. Het leuke aan het verloren eiland is dat iedere avonturier (speler) een andere rol heeft en het eiland iedere keer op een andere manier beweegt en is opgebouwd. Geen pot is dus hetzelfde. Je kunt tot slot ook de moeilijkheidsgraad zelf aanpassen (hoe snel zinkt het eiland) om het uitdagend te houden. Het spel van het innovatie White Goblin Games komt in een mooie blikken doos. Geinteresseerd? Lees meer!

Pandemic

rsz_pandemicPandemic is met dertig euro het duurste spel van de drie. Net als Het Verboden Eiland speel je tegen het bord. Er is een epidemie uitgebroken en het is aan de spelers om te voorkomen dat het een pandemie wordt. Iedere speler heeft hierin een eigen rol, bijvoorbeeld als onderzoeker of risico manager. Elke ronde steekt de epidemie zijn kop op in een willekeurig continent. De spelers moeten snel en samen handelen om de epidemie te beheersen, anders verspreidt deze zich over de andere landen. Iedere epidemie heeft zijn eigen kenmerken en intensiteit, wat Pandemic continu spannend houdt. Hoewel een pandemie an sich geen gezellig onderwerp is, is het spel wel erg uitdagend en intens!