Who says you can’t NCIS?

Moordzaken oplossen, grote complotten ontmaskeren, speuren naar die ene aanwijzing die de dader over het hoofd heeft gezien. Waarom naar series kijken wanneer je dit ook zelf kunt?! Detectives zijn niet alleen spannend om te lezen, maar ook om te spelen. Een spel van kat en muis waar slimmigheid wordt beloond. Wij hebben voor jou drie spellen waarin je je innerdetective helemaal vrij kunt laten!

‘When you have eliminated the impossible, whatever remains, however improbable, must be the truth?’ – Sherlock Holmes

ingame

Sherlock Holmes: Consulting Detective

Typisch voor detectivespellen is dat je geen dobbelstenen nodig hebt; de geluksfactor is verdwenen. Zo ook Bij Sherlock Holmes, waarbij je door de ongure straten van het Londen in de 19e eeuw. Qua thematiek is dit spel geweldig, de mysteries die je moet oplossen variëren van gestolen schilderijen uit de National Gallery tot het achterhalen van geslachte leeuwen in de Londense Zoo. Er is veel werk gestoken om historische accuraat te zijn, en dat is voor de liefhebber van de Victioriaanse tijd een genot. Echter, dit maakt Sherlock Holmes: Consulting Detective wel een spel voor de meer doorgewinterde spellenspeler.

Deception: Murder in Hong Kong

In Deception speel je relatief korte spellen van een half uur waarbij er een moordenaar is en een team van onderzoekers onder leiding van een forensisch specialist. De bewijsstukken moeten nauwkeurig worden bestudeerd, want als er een onschuldige burger wordt aangewezen als dader is dit koren op de molen van de moordenaar die probeert het onderzoeksteam uit te schakelen. Deception: Murder in Hong Kong is een fast paced deductiespel dat doet denken aan Weerwolven van Wakkerdam. Een echte battle of wits!

T.I.M.E Stories

We beginnen direct goed. T.I.M.E is een coöperatief spel waarbij je samen met je medespelers als agenten van T.I.M.E een complexe zaak moet oplossen. De scenario’s zijn erg goed uitgewerkt en lastig op te lossen; Time Stories is een escape room als bordspel! Dit spel is vooral leuk wanneer je vaak met verschillende mensen speelt, want als je als groep de scenario’s hebt opgelost, dan heb je het spel eigenlijk uitgespeeld. Wel een nadeel, want het spel is best prijzig.