(computer) Spelletjesavond

Laten we even doen alsof we de Power Unlimited zijn. Je weet wel, dat computerblad dat furore maakte in de jaren ’90 en een spin-off kreeg op televisie genaamd Game Kings. Het blad en de show bestaan overigens nog steeds, wat toch best een prestatie is.

In de PU werd een spel altijd beoordeeld op drie facetten – grafisch, gameplay en replay waarde. In andere woorden: hoe mooi is Super Mario weergegeven, hoe makkelijk beweegt hij door de wereld en hoe lang blijft het leuk om met Mario te blijven spelen. Om de (terechte) populariteit te verklaren van Dominion lenen we even dit beoordelingssysteem van onze digitale collega’s. Inclusief jolige inleiding.

Review Dominion Power Unlimited Style!


Deckbuilden is vet, deckbuilden is vet, deckbuilden is vet. Maar wat is deckbuilden? De term ‘deck’ komt uit de collectible cardgame scene (denk aan Magic the Gathering, Pokemon, Yu-gi-oh) en betekent het zelf samenstellen van je stapel kaarten waarmee je het spel gaat spelen. Jij bepaalt en je bent vrij om iedere keer weer met een ander idee op de proppen te komen. Dominion is een deckbuilder en je kunt dus bij ieder spel voor een andere strategie kiezen; geen enkel spel is hetzelfde.

Deckbuilden is vet omdat je voordat je het spel speelt al bezig bent met het spelen van een spel, tenminste, dat is zo bij bovengenoemde kaartspellen. bij Dominon doe je aan deckbuilden terwijl je speelt *mind-blown*!

Je hoeft geen oneindige hoeveelheid kaarten tot je beschikking te hebben om een deck te bouwen, weer zoals bij bovengenoemde kaartspellen, maar je bouwt een deck uit de kaarten die Dominion je biedt terwijl je mede-/tegenspelers hetzelfde doen.

Ik snap er de helft van, kun je niet gewoon cijfers geven?

Grafisch is Dominon niet heel bijzonder, maar dit is ook de minst belangrijke van de drie cijfers. Qua gameplay en replaywaarde is Dominion echter een huzarenstukje dat zijn populariteit meer dan waard is. En dan nu *Tromgeroffel* ons oordeel:

Grafisch: 7

Gameplay: 9,5

Replay: 9

Totaalscore: 9