召し上がれ

Oftewel: eet smakelijk! Tenminste, dat doet Google Translate mij geloven (een kenner mag in de reacties hierover uitsluitsel geven). Sushi is hip & happening en het kleine rijstgerechtje verdringt het ouderwetse Chinese restaurant uit de straten van Nederland. Sushi is gezonder en verfijnder… en er is nu ook een heel snel en leuk spel van: Sushi Go!

Enter Sushi Go!

Bij het spel Sushi Go! zit je in een restaurant en probeer je zoveel mogelijk lekkere sushi op je bord te krijgen. De sushi komt in rap tempo voorbij en het is aan jou om een mooie selectie te maken aan smaken die bij elkaar passen. De sushi leveren namelijk punten op en meer punten wanneer je ze combineert met andere sushi die er goed bij passen. Dip je favoriete Nigiri in Wasabi en plots is deze drie keer zoveel punten waard! Sluit je het spel af zonder pudding toe? Dan kost dat je juist punten.

De mechaniek die wordt gebruikt heet ‘draften’. Iedere speler krijgt een set kaarten, kiest er voor hem de beste uit en geeft de rest door. Zelf krijgt hij vervolgens ook weer een set kaarten van een andere speler. Enzovoort. Hierdoor heeft het spel een hoog tempo en moet je constant beslissingen maken op basis van wat je gezien hebt, wat er al is gepakt en wat er eventueel komen gaat. Sushi Go! is een toegankelijk spel met een hoog tempo dat zo twintig minuten duurt. Het is compact en er is geen tekst op de kaarten, dit maakt het een ideaal spel voor op reis!

Ons oordeel:

Het spel kost een luttele 10 euro en daarvoor krijg je een spel dat verrassend lang blijft boeien terwijl het zo simpel is. Je hebt het zo onder de knie en het tempo maakt dat je je geen seconde verveelt. Ik neem dit spel zeker mee in mijn ’top 5 reisspellen van 2017′!