Party like it’s Venice!

Met een masker op kun je even zijn wie je wil. De feestgangers van illustere masquerade bals in Venetië begrijpen de aantrekkingskracht van dit concept al eeuwen. Lang leve de anonimiteit! Maar wat als jij je op een feest voordoet als iemand die zich op dat feest ook begeeft? Welkom bij het spel Mascarade!

Bij Mascarade krijg je een karakter toebedeeld, maar wordt er vervolgens geruild en geschoven met karakters zonder dat iemand zomaar naar de kaarten mag kijken. Je weet dus bijna nooit zeker wie je nu eigenlijk bent, maar dat maakt gek genoeg niet uit. Je kunt namelijk gewoon zeggen dat je iemand bent; en als anderen dat geloven, dan krijg jij de voordelen die bij dat karakter horen. Zeg je dat je de koning of koningin bent, dan krijg je zomaar geld. Zeg je dat je de dief bent, dan kun je andere spelers leegroven.

Maar dan… begint het spel Mascarade

Want terwijl jij vol overtuiging beweert de  koning (of een ander personage) claimt te zijn, kan het zomaar zijn dat iemand anders ook beweert de koning te zijn. Misschien zijn alle spelers wel van mening dat zij de koning zijn! Op dat moment gaan de maskers af en mag de echte koning zijn beloning opeisen, terwijl de anderen gestraft worden voor het voordoen van een ander.

Het spel Mascarade is een aaneenschakeling aan mindgames. Steeds als je zeker denkt te zijn over ieders identiteit word je toch weer verrast. Dit zorgt voor veel grappige momenten. Het spel doet denken aan Machiavelli, maar gaat qua uitdaging net een stapje verder. Dit maakt het voor kinderen misschien net te lastig, maar zeker toegankelijk voor iedereen boven de zestien. De eerste keer spelen kan wat verwarrend zijn, maar dit maakt de tweede keer ook twee keer zo leuk!

Dit spel is online lastig te vinden. Je kunt het kopen bij de betere spellenwinkel, of je stuurt ons een berichtje via de Contactpagina. Dan kijken wij of het het voor je kunnen vinden!

beoordeling spel