Laat de romanticus in je los

Er zijn spellen die meer tot de verbeelding spreken dan anderen. Dit ligt deels aan het thema (politieke intriges maken bijvoorbeeld meer indruk dan regenwormen) en deels aan de vormgeving. Love Letter is onmiskenbaar één van de meest sfeervolle spellen die je kunt kopen. Welk thema spreekt meer tot de verbeelding dan de liefde? En dan ook nog een onbereikbare liefde, in een victoriaanse setting! Love Letter is een bouquetroman in spelvorm. Niet alleen qua thematiek, maar ook door de mooie vormgeving van de personages en fiches.

Het doel van het Love Letter spel is om jouw liefdesbrief naar de prinses te krijgen, die hoog in de toren verscholen zit. Om dit voor elkaar te krijgen zoek je de hulp van het kasteelpersoneel en de hofadel die op het kasteel vertoeft. Er zijn 8 verschillende personages met hun eigen eigenschappen. Iedere beurt krijg je een willekeurige kaart op hand en moet je een personage uitspelen die jou helpt (of tegenwerkt) om in de gratie van de prinses te vallen. Dompel je onder in de wereld van koningen, baronnen, kamermeisjes, kasteelwachters en gravinnen.

Verslavend

Love Letter is een verslavend blufspel. Een spelletje is zo gespeeld en omdat het spel bestaat uit zestien kaarten, kun je het overal mee naartoe nemen. Dit maakt het een ideaal reisspel. Het spel leent zich ook goed om te spelen met mensen die normaal niet zo van spelletjes houden. Dit komt omdat de regels simpel zijn en een spel doorgaans niet zolang duurt. Love Letter is een deductie spel, dat wil zeggen dat je andere spelers kan uitschakelen. De ervaring leert dat iemand die uitgeschakeld is direct staat te popelen om zichzelf te bewijzen in een nieuw spelletje.

Het spel is van 999 games en kost iets meer dan tien euro. Het  spel is leuker met vier spelers, maar ook zeker te spelen met z’n tweeën!

beoordeling spelletjesavond