Super snelle hersengymnastiek

White Goblin Games, bekend van Sushi Go en het verboden Eiland, did it again! Memoarrr! is een verfrissende ‘update’ van het toch wat stoffige memory. Het tempo is hoog, de regels simpel en het is vooral leuk om te spelen. Als fijne bijkomstigheid doe je ook nog eens een fikse geheugentraining.

De drie r’en aan het einde van Memoarrr! staan voor de ‘arrr’ die mensen bij slechte piratenimitaties maken. Je bent op zoek naar schatten op een onbewoond eiland, maar bij gebrek aan bomen of rotsen zijn de aanwezige dieren je enige oriëntatiepunten. De dieren vormen dus de bekende memory tegels die je moet onthouden. Het probleem is alleen… dieren zitten niet stil!

Twee dingen tegelijk

Er zijn meerdere rondes met dezelfde tegelopstelling waardoor je het ‘bord’ steeds een beetje beter leert kennen. Alleen hebben alle dieren een speciale ability waardoor je bijvoorbeeld een kaart mag veranderen of er de volgende beurt een kaart niet mag worden omgedraaid! Gelukkig hoef je niet per se een matchend dier te vinden, je mag ook een ander dier vinden met dezelfde achtergrond (water, bos, zand en iets ondefinieerbaar rood en roze). Klinkt heel even ingewikkeld, maar is echt een kwestie van minuten voor je het onder de knie hebt. In het volgende filmpje lijkt het alsof mijn geheugen me tot tweemaal toe in de steek laat, maar dit komt natuurlijk omdat ik aan het filmen was;)

Ons oordeel

Memoarrr is precies de vernieuwing die memory nodig had om het weer actueel en fris te maken. Het spel is ideaal om te spelen met vrienden, maar is ook geschikt om te spelen met kinderen (of ouderen!) of met z’n tweeën.