Zag ik daar nou net…? Coloretto!

Een bos vol kameleons; je kunt er zomaar voorbijlopen zonder dat je er erg in hebt. Deze sluwe diertjes vangen in een kleurrijke omgeving is dan ook vrij moeilijk, zeker als je niet de enige bent die op ze jaagt…

Dit is Coloretto in een notendop. Een simpel, snel, maar vooral slim spel waarbij je probeert een kleuren palet aan kameleons te verzamelen. Je wilt echter wel kameleons van de juiste kleuren en deze diertjes hebben de vervelende eigenschap van kleur te veranderen. Aan jou de kunst je tegenspelers zoveel mogelijk van de verkeerde kleuren in de maag te splitsen en zelf de juiste kleuren te verzamelen. Er zijn jokers in de vorm van kameleons die zo vriendelijk zijn alle kleuren aan te nemen om je een handje te helpen, en er is zelfs een gouden kameleon! Maar pas op: krijg je kameleons van teveel kleuren, dan levert het je strafpunten op.

coloretto trein

Klein reptiel, groot spel

Coloretto is een mooi vormgegeven kaartspel in een doosje dat je makkelijk overal mee naartoe kunt nemen en is niet duur! Voor je er erg in hebt speel je Coloretto in de trein, in het café of zelfs in een tent. Een spelletje duurt ongeveer twintig minuten en er is een twee spelers variant aan toegevoegd, het werd zo al snel onze first choice op vakanties. Coloretto is het ideale spel voor tussendoor of aan het begin van een spelletjesavond. Je hebt het snel onder de knie, maar toch is het lastig om er heel goed in te worden. Wat mij betreft een kenmerk van een goed spel. Dit komt tevens omdat er een geluksfactor in zit, waardoor nieuwe spelers ook van ervaren spelers kunnen winnen. Wij speelden vijf spelletjes Coloretto met twee nieuwe en twee ervaren spelers. Ze wonnen allemaal tenminste één spel. Conclusie:

Rating Coloretto