Met het laatste seizoen van Game of Thrones om de hoek is dit het ideale moment om alvast in de Westerose sfeer te komen. En wat gaat er dan boven een goed potje Game of Thrones: The Boardgame? Vernietig je vrienden of span samen totdat je ze een onvermijdelijke dolkstook in de rug geeft!

De Game of Thrones is een dodelijk spel van intrige. Je wint of je sterft. In het bordspel is dat niet anders. Iedere speler neemt één van de huizen van Westeros onder zijn of haar hoede, met een maximum van 6 spelers. Helaas voor fans van huis Tully, Arryn en natuurlijk Targaryen, deze spelen niet mee (Daenerys zit op dat moment nog in Essos).

Tactisch steekspel

Game of Thrones: The Boardgame werkt als een soort combinatie van Risk en Catan. Je begint met een paar legers en grondgebieden, en probeert je land en invloed langzaam maar zeker uit te breiden. Laat je niet intimideren door de enorme hoeveelheid fiches, pionnetjes en kaartjes in het spel, na één of twee keer spelen en goed op de regels letten heb je het wel door. Al deze onderdelen zorgen er namelijk wel voor dat dit een van de diepste en meest strategische spellen is die ik ooit heb gespeeld. Ik raad je van harte aan om deze video te bekijken voor de uitleg.

Bekende gezichten

Een klein minpunt van het spel is dat de art niet 1 op 1 overeenkomt met de HBO serie. Dit komt doordat de uitgever wel een licentie heeft bij schrijver George Martin, maar niet bij HBO. Gelukkig lijken alle karakters behoorlijk op hun TV-versies, dus de immersie wordt niet geschaad. In het spel heeft ieder belangrijk karakter ook een speciale vaardigheid. Zo heeft bijvoorbeeld Jaime Lannister, de beste zwaardvechter in Westeros, de vaardigheden om je leger extra gevechtskracht te geven en om verslagen legers vrijwel volledig te vernietigen. Door Jaime in te zetten bij een cruciale veldslag kun je op deze manier een vernietigende klap uitdelen aan je tegenstander.

Game of Thrones: The Boardgame is zeer aan te raden voor spelers die op zoek zijn naar een wat complexer tactisch spel met weinig geluksfactoren. Vier de finale van Game of Thrones door je vrienden te vernietigen op het slagveld. Valar Morghulis!