Overgelaten aan de dobbelsteenthumbnail doos regenwormen

Je kunt mensen die graag spellen spelen onderverdelen in grofweg twee soorten. Mensen die houden van een grote geluksfactor en mensen die hier niks van willen weten. Voor die laatste groep is het spel regenwormen niet ontworpen, voor diegene die het geluk aan hun zijde denken te hebben des te meer! Regenwormen is een dobbelspel met een hoog mens erger je niet gehalte. En om nog maar een vergelijking te maken, regenwormen is eigenlijk een veredeld Yahtzee. Maar wel in positieve zin, want Regenwormen heeft wat extra dimensies die het spel veel socialer maken. Je vecht bijvoorbeeld om dezelfde regenwormen in plaats van dat je allebei op je eigen briefje bezig bent en je kunt elkaars regenwormen afpakken. En een spelletje duurt maar 15 minuten! Dit alles maakt het spel first choice van The Lion Kitchen:

Getting my ass whooped! #regenwormen #fier #saturday #gamenight

A post shared by Sesanne Leeuwenburg (@thelionkitchen) on

Regenwormen is (best) leuk!

Oké, een hoog geluksfactor betekent dan misschien dat je niet snel gaat winnen omdat je ‘beter’ bent in het spel, maar is dat erg? Het leuke aan regenwormen is dat je kunt winnen door een onwaarschijnlijke worp. En eerlijk is eerlijk, het zijn zulke momenten die je van een spelletjesavond blijft onthouden. Die ene worp. Toen winnen alleen nog mogelijk was als de dobbelstenen je allemaal gezind waren. Bij het spel regenwormen mag je drie keer dobbelen en tussentijds dobbelstenen wegleggen, net als bij Yahtzee. Je wilt uiteindelijk op een getal uitkomen tussen de 21-38, want dat levert een regenworm op. Gooi je dit niet, dan raak je een regenworm kwijt. Anders dan bij Yahtzee mag je per worp dobbelstenen apart leggen die een getal delen. Bijvoorbeeld alle vieren of vijven. Heb je dan bij de eerste worp drie vieren apart gelegd, dan mag je die bij de tweede worp niet meer kiezen. De wormen komen in plaats van de zessen en je mag niet voortijdig stoppen met gooien als je geen regenworm hebt gegooid.

Conclusie? Het zal mijn Karma zijn, maar ik verlies dit spel altijd. Toch wil ik na elk verloren spelletje het nog eens proberen en bij elke worp blaas ik in mijn handen en spreek ik de dobbelstenen toe. Het spel Regenwormen is veel emotie en iedereen kan meedoen, wat mij betreft maakt dat een goed spel.

score beoordeling

Over de auteur

Hoi! Ik ben Nick, oprichter van spelletjes-avond.nl en fanatiek kaartspellenspeler. Ik geloof dat spelletjes spelen een geweldige manier is om (nieuwe) mensen snel te leren kennen en probeer dit met deze blog te stimuleren. Ik woon in Utrecht en ben daar al sinds mijn tiende kind aan huis bij de vele spellenwinkels, maar speel zelf het liefste met vrienden in een café of gewoon thuis. Mijn favoriete spel is al jaren Magic the Gathering.

Gerelateerde berichten