De landelijke spellenvereniging Ducosim deelt jaarlijks de Nederlandse Spellenprijs uit aan het beste familiespel en expertspel. Hier zijn de winnaars van 2019!

Expertprijs winnaar: Rovers van de Noordzee

Rovers van de Noordzee kreeg van ons al een 4,5 uit 5 score. Het spel mag zich nu ook winnaar van de expertprijs noemen! In Rovers van de Noordzee speel je rivaliserende Vikingen die nabije dorpen plunderen voor hun bezittingen. De jury noemde het: ‘een soepel spelend strategisch spel, met een innovatief actiemechanisme’.
Meer weten? Lees onze review!

Familieprijs winnaar: Welcome to…

Welcome to… is met zoveel mensen te spelen als je wilt! Met uitstek geschikt dus met kerst of Sinterklaas als de hele familie bijeen is. Iedereen bouwt tegelijkertijd, zonder beurten, aan hun eigen jaren 50 dorp! De jury oordeelt: ‘een vlot bouwspel! Je speelt allemaal tegelijkertijd en daardoor beleef je zelfs met een grote groep nog plezier’.

Over de auteur

Hey, ik ben Jim! Ik ben sinds 2018 actief als redacteur bij Spelletjesavond. Bordspellen zijn voor mij een ideale mix van samenwerking, competitie en sociale sfeer. Ik speel zelf regelmatig met vrienden of op de Leidse studenten spellenvereniging Het Duivelsei. Mijn favoriete spel is Dungeons & Dragons, omdat je daar de ultieme vrijheid hebt om je fantasie de vrije loop te laten. See you at the table!

Gerelateerde berichten