Iedereen kent Catan en 30 Seconds wel, maar wat zijn nu het leukste spelletjes voor 2 personen? Ik zet de 3 beste 2-persoons spelletjes voor je op een rijtje.

Claim

De koning is dood, leve de koning! Jij en je medespelers willen natuurlijk de nieuwe koning worden. 5 facties bepalen wie van jullie de opvolger wordt: Ridders, dwergen, zombies, goblins en dubbelgangers. Aan jou om zoveel mogelijk facties te overtuigen van je kwaliteiten.
Het spel draait om slagen winnen. In de eerste fase bouw je een kaartendeck voor de tweede fase van het spel: de koning kiezen. Als je in die fase de hoogste score van een factie hebt krijgt je hun steun. Krijg je de steun van 3 of meer facties, dan win je het spel!

Waarom leuk voor 2: Claim is echt een duel tussen 2 spelers. Elke slag speel je een soort poker waarbij je je tegenstander te slim af moet zijn. Claim is snel (15 minuten) en spannend.

Escape Room The Game: 2 Spelers Editie

Escape Rooms zijn helemaal in, maar ook prijzig en in grote groepen. Niet getreurd: je kunt nu ook gewoon in je woonkamer met je beste vriend of vriendin spelen! Deze Escape Rooms voor 2 spelers zijn speciaal aangepast om 2 spelers een uur vol spanning en hersenbreken te geven. En dat zonder frustrerend te worden omdat je vastloopt.
Je hoeft ook niet de chrono decoder uit het 4-speler spel te gebruiken. Handig voor op reis dus!
Waarom leuk voor 2: Escape Room The Game: 2 Spelers Editie vergt samenwerking en slim nadenken om deze mysteries op te lossen. Elk spel is een uur waarin het beste en het slechtste uit jullie naar boven komt!

Klask 2 Player

Zo’n soort spel heb je nog nooit gespeeld: Klask is een soort air hockey met magneten! Het doel is simpel: het balletje in het gat van de tegenstander schieten. Dit doe je door je ‘puck’ met een magneet te bewegen. Over het veld zijn ook obstakels te vinden. Magnetische uiteraard. Als twee obstakels aan je puck vastzitten krijgt je tegenstander ook een punt. En natuurlijk ook als je je puck verliest. Het is dus een kwestie van de balans vinden tussen voorzichtig en agressief spelen. Er worden zelfs wereldkampioenschappen Klask gehouden!

Waarom leuk voor 2: Klask is een fantastische evolutie van het vrij simpele maar verslavende air hockey. De obstakels en het feit dat alles magnetisch is geeft het spel echt een extra dimensie. Klask is echt een aanrader voor fans van tafelspellen zoals tafelvoetbal en air hockey.