Lanterns the Harvest Festival is een sprookjesspel

Lichtgevende lantaarns leken een paar jaar terug heel even de Nederlandse cultuur binnen te sluipen. Maar de populaire variant uit Thailand die opstijgt, werd echter al snel verboden omdat vliegtuigen erdoor in de war raken. Nu kunnen we dankzij Lanterns the Harvest Festival weer volop genieten van de mystieke lichten!

Lanterns the Harvest Festival werd door de eigenaar van spellenwinkel het Lab in Utrecht aangewezen als zijn favoriete spel van het moment. Dat zegt iets, want deze jongen speelt (heel) veel spellen. Samen met hem en mijn vriendin gingen we een paar spelletjes spelen. En ja, Lanterns is een geweldig spel. Het doet denken aan Kolonisten van Catan, maar dan zonder de willekeur van de dobbelstenen en daagt het denkvermogen net iets meer uit. Je legt tegels aan en op basis daarvan krijg je ‘grondstoffen’ die je kunt inruilen voor punten. Een uitstekend alternatief voor Kolonisten van Catan dus!

Kies je strategie zorgvuldig!

Het leuke aan Lanterns the Harvest Festival is dat er niet één manier is om veel punten te verzamelen. Ook dit is een overeenkomst met Kolonisten van Catan, waarbij je kunt proberen een monopoly te nemen op een grondstof of gaat voor de langste straat/ grootste riddermacht. Bij Lanterns the Harvest Festival kun je ervoor kiezen veel dezelfde lantaarns te vergaren, wat makkelijk is maar niet heel veel punten oplevert. Of je vergaat alle verschillende kleuren lantaarns, wat lastig is maar veel punten oplevert. En alles daar tussenin. Anders dan Kolonisten is Lanterns wel iets ingewikkelder.

Natuurlijk is er een ‘catch’. Iedere strategie levert steeds minder punten op. Dit betekent dat je niet het hele spel op 1 strategie kunt teren, daarnaast is samen met een tegenspeler op dezelfde strategie zitten alles behalve gunstig voor het aantal punten van jullie beiden. Lanterns the Harvest Festival is een prachtig sprookjesachtig spel en een geweldig alternatief voor mensen die houden van Kolonisten van Catan en Carcassonne, maar op zoek zijn naar een nieuwe uitdaging.

Rating Lanterns the Harvest Festival