Het wereldrecord kolonisten van Catan spelen staat op 1040 mensen die tegelijk dit spel spelen aan één tafel. Op 24 september waagt 999 Games een poging het huidige record te verbreken. Het evenement vindt plaats in het Erasmus Sport Center in Rotterdam.

De Kolonisten van Catan Big Game is meer dan alleen een uitvergrote versie van het spel. In the Big Game wordt het spelsysteem van Catan gebruikt om grote groepen spelers collectief te laten spelen om zo een geheel nieuwe spelervaring te beleven. En met grote groepen bedoelen we hele grote groepen. Het minimaal aantal spelers is 6, maar afhankelijk van het aantal Big Game kits waar je toegang tot hebt en de ruimte waarin gespeeld gaat worden is het maximaal aantal spelers ontelbaar!

Nadat in 2013 het wereldrecord in de Verenigde Staten is gevestigd met 922 deelnemers is dit record in 2015 op de grootste spellenbeurs van de wereld, Spiel, in het Duitse Essen verbroken met maar liefst 1040 deelnemers. Dan is het in 2017 de beurt aan de Benelux. 999 Games neemt graag deze uitdaging aan.

Weekendje weg na wereldrecord?

De Big Game gaat om 14:00 uur van start en zal 2-3 uur in beslag nemen. Deelnemers kunnen zich aanmelden via een aanmeldingsformulier op de website van 999 Games. De winnaar gaat niet alleen naar huis met deze machtige titel, maar wint ook nog een cheque ter waarde van €500,- aan speltegoed en daar bovenop een weekendje weg via Vacansoleil. Iedere deelnemer wordt beloond met een goodie-bag met daarin o.a. een exclusieve set van 168 speelkaarten én 46 speelstukken in een unieke kleur!

Waar? Erasmus Sport Center, Oudlaan 50, Rotterdam

Wanneer? Zondag 24 september 2017

Kosten? € 2,50 inclusief gratis goodiebag

Over de auteur

Hoi! Ik ben Nick, oprichter van spelletjes-avond.nl en fanatiek kaartspellenspeler. Ik geloof dat spelletjes spelen een geweldige manier is om (nieuwe) mensen snel te leren kennen en probeer dit met deze blog te stimuleren. Ik woon in Utrecht en ben daar al sinds mijn tiende kind aan huis bij de vele spellenwinkels, maar speel zelf het liefste met vrienden in een café of gewoon thuis. Mijn favoriete spel is al jaren Magic the Gathering.

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.