Het lijkt erop dat we weer een bijzonder warme zomer mogen verwelkomen dit jaar. Ik denk dan meteen aan strand, BBQ, picnics en.. UNO! Jazeker, dit kaartspelletje vergezelt mij al jarenlang bij gezellige etentjes en picnics in de zomer. Perfect voor op het grasveldje bij het meer of het zwembad.

De meeste mensen zijn wel opgegroeid met potjes Pesten in de tussenuren. Jeweetwel, met zo’n klassiek kaartspel. UNO is eigenlijk een versimpelde variant van Pesten, zonder dat daar de diepgang te verliezen. Als ik Pesten al een jaartje niet had gespeeld was het weer een heisa om alle kaarten te onthouden. Heertje Nog Een Keertje enzo. UNO geeft op alle pestkaarten duidelijk de betekenis aan, zodat iedereen eigenlijk meteen kan beginnen met spelen. Bijvoorbeeld de pestkaart met het grote stopteken betekent dat de volgende speler zijn of haar beurt moet overslaan. Hierdoor maakt UNO het leuke pestspel een stuk toegankelijker. Ik moet zelfs bekennen dat ik een keer een paar meisjes probeerde te versieren door ze uit te nodigen voor een potje UNO. De details zal ik jullie verder besparen.

Iedereen kent dus de regels of kan ze heel snel leren. Het spel is ook handzaam om mee te nemen in je rugzak als je op stap gaat en potjes duren ook maar 10 minuten. Lekker snel en veel actie dus. Het is ook een spel dat je de hele middag door kan blijven spelen. “Nog één potje.” Vervolgens ben je dus uren verder en hopelijk niet al te erg verbrand.

UNO is ook top voor op vakantie. Vind hier meer over onze top 5 vakantiespellen!