Als iedereen klaar is met alle voorbereidingen en zowel het kerstontbijt als diner is verorberd is het het met kerst traditie om met de familie een spel te spelen. In plaats van wéér Monopoly of wéér Triviant kun je je familie ook uitdagen voor iets spannenders: een escape room in eigen huis! Zet alleen de kerstboom en de schemerlampen aan en ga op avontuur met een van de volgende spellen.

Exit

Dit is niet zomaar een escaperoom spel; dit is speelgoed van het jaar 2018! Meer daarover in dit artikel. Met Exit verlaten jullie een tombe, laboratorium, museum of zelfs de Noordpool. Ieder spel zit vol met opdrachten en heeft z’n eigen verhaal. Het enige ‘nadeel’ is dat je de spellen maar één keer kan spelen, want dan zijn ze opgelost. Maar om de kerstgedachte er nog maar even bij te halen: het zijn altijd leuke cadeau’s om te geven!

Escape Room: The Game 

Ook speelgoed van het jaar (maar dan in 2016) is het spel Escape Room: The Game. Op Bol.com schreef iemand over dit spel: 
Je verwacht het niet van een bordspel, maar zodra je begint wordt je volledig meegenomen in het spel. Een uur lang ben je gefocust en heb je niet door wat er om je heen gebeurt. Het is hetzelfde gevoel dat je krijgt bij een echte escape room. Escape Room: The Game heeft ook een variant voor 2 spelers.